THEATERMAKER

Met wat voor theaterklussen heb ik ervaring?

In 2019 heb ik met een aantal oud-klasgenoten van ArtEZ Theatergroep Kunstgras opgericht. Onze tragikomische voorstelling 'Onkruid' hebben we onder andere op Festival Hongerige Wolf gespeeld. Maandelijks werken we aan nieuw materiaal. We hopen gauw weer op festivals te kunnen gaan spelen! Naast deze voorstellingen speel ik regelmatig in voorstellingen voor jonge kinderen, onder andere bij Museum Catharijneconvent.

Ik heb jarenlange ervaring als levend standbeeld. Via Beeldje.nl heb ik allerlei verschillende karakters mogen spelen en op hele uiteenlopende locaties opgetreden. Mary Poppins op een straattheaterfestival, een etalagepop in een kledingwinkel, ‘De Denker in alle staten’ bij de opening van het universitaire jaar in Brussel, een pin-up girl op het NK Living Statues, een zeemeermin in Toverland, een kaasmeisje op een braderie en een gnome aan ’s werelds hoogste infinity pool in Singapore.

Daarnaast maak ik met een collega theateracts op maat. Rond kerst hebben we voor een gemeente verschillende acts ontworpen en uitgevoerd. We kijken waar de behoefte ligt en wat aansluit bij het publiek. Ook voor personeelsfeestjes maken we ludieke acts op maat.

Wil jij ook een theateract op maat? Twijfel niet en neem contact met me op!

“Het is voor het hele gezin leuk om naar Heleens spel te kijken en samen met haar verhalen te beleven.”

Merith Smals - Educator familieprogrammering en tentoonstellingen - Museum Catharijneconvent

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Als actrice geniet ik vooral van het kruipen in de huid van iemand anders. Ook van de interactie met publiek krijg ik heel veel energie. Ik voel me thuis in zowel geloofwaardig, naturel spel als in groot fysiek spel en uitvergrote karakters. Als ik mensen aan het lachen kan maken of kan ontroeren met mijn spel, geeft me dat een enorme kick. 

In de rol van regisseur haal ik mijn energie uit het spelplezier van de spelers. Graag bouw ik voort op de input van de acteurs. Mijn werk laat zich omschrijven als fysiek, muzikaal en beeldend.

Als straatartiest verras ik graag de voorbijganger die misschien niet verwacht mij tegen te komen. Graag laat ik een verhaal tot leven komen samen met het publiek. Kinderen gaan mee in de fantasie van de act en spelen vaak ook echt met mij mee. Hierdoor wordt het publiek dat meedoet ook een onderdeel van de act. Door straattheater kunnen mensen soms ook echt ontroerd zijn en minutenlang blijven kijken!

Waar kun je mij voor vragen?

Zoek je een actrice voor een kindervoorstelling of voor een korte film? Wil je een voorstelling op een theaterfestival?

Projecten en bedrijven waar ik met liefde en passie voor heb gewerkt: